Com ja vaig comentar a l'entrada anterior, trobem diferents tipus de biotecnologia. En aquesta entrada, doncs, desenvoluparé les aplicacions de l'anomenada biotecnologia verd, que és aquella que empra majoritariament plantes; dins de les aplicacions biotecnològiques en aquest camp d'investigació, ens trobem tres àrees diferenciades:
- La Biotecnologia alimentària, què utilitza tècniques y processos que empren organismes vius o les seues substàncies per a produir o modificar un aliment, millorar les plantes i desenvolupar microorganismes què intervinguen en la seua elaboració. Els exemples de biotecnologia verd més coneguts són la producció de nou aliments funcionals, com són els probiòtics i prebiòtics, la seguretat alimentària, etc.
- La Biotecnologia agrícola fa referència a l'aplicació de tècniques biotecnològiques per a la millora dels cultius. Un exemple és la utilització de l'enginyeria genètica (plantes obtingudes al laboratori) amb l'objectiu de defensar els cultius de l'atac de plagues, protegir-los del fred i de la sequera; també estalvia la utilització de biofertilitzants para el crexement de las plantas.
- La Biotecnologia ambiental aplica els processos biotecnològics per a la protecció i restauració de la qualitat del mediambient. Actualment, una de les principals aplicacions de la biotecnologia ambiental és la neteja de la polució, aigües residuals, purificació de l'aire i gasos de deixalla; aquestos procediments són coneguts en conjunt com processos de biorremediació (ús de sistemes biològics per a la reducció de la pol·lució de 'aire i dels sistemes acuàtics i terrestres).Cada vegada més, la industria estè dessenvolupant processos en esta àrea de prevenció, amb la finalitat de reducir l'impacte ambiental.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.